Musik i världen

Välj rätt musik till begravningen

Inför en begravning har man många val att göra. Ett av dem är att välja vilken musik man ska ha på begravningen. Med rätt musik och låtval kan man ta avsked från den avlidne på rätt sätt. Men hur ska man tänka när man ska välja musik till en begravning? Här nedan får du tips.

Musik på begravning – bra eller dåligt?

Begravningar är av naturliga skäl väldigt känslosamma och laddade situationer. Därför kan det kännas som en extra stor press att välja rätt, framförallt när det kommer till valet av musik. I de flesta fall är musik och musiksmak något väldigt personligt och musik kan även framkalla starka känslor hos folk på gott och ont. Därför är det viktigt att välja rätt musik på begravningen, men hur ska man tänka kring valet av musik? Här nedan kommer en lista över saker du kan tänka på om du exempelvis ska anordna en begravning hos https://lovabegravning.se/:

  • Välj musik som har en anknytning till den avlidne.

Det finns inga regler kring vilken musik man kan eller inte kan spela på en begravning, men det bästa är så klart att utgå ifrån den avlidne när man väljer musik. Om du vet att den avlidne gillade en speciell låt extra mycket är den ett bra val.

  • Välj musik som har en koppling till dig och den avlidne.

Musik är väldigt personligt och man skapar minnen ihop med musik. Musik kan med andra ord vara ett verktyg för att väcka gamla minnen till liv, så som minnen som du och den avlidne har tillsammans till en viss låt.

  • Välj musik som inte är allt för grov

Det finns många typer av musik där ute och som kan vara väldigt grov på olika sätt. Försök att ta hänsyn till dem som är med på begravningen och tänk på att viss musik kan uppfattas som väldigt stötande, vilket inte är passande på en begravning.

Du kanske också gillar...