Musik i världen

Musik och dekor till nyårsfesten

Under ett nyårsfirande handlar temat framförallt om att lämna det gamla och att gå in i det nya. Här finns förhoppningar och planer, och kanske ett eller annat löfte om bättre vanor. Av den anledningen blir nyårsfesten ett slags klimax, eller anti-klimax beroende på hur du ser på saken, där det gångna årets många händelser ihågkoms en sista gång.

Ska du ha nyårsfest kan det vara kul att spela på det gångna årets teman och det gäller både musik och aktiviteter. Dekorationerna kan däremot handla om det nya och kombinationen blir både kul och intressant. Du hittar enkelt allt du behöver till nyår & nyårsfest online, som exempel stora sifferballonger i guld och silver, konfettikanoner och festmarschaller. Men också lite annorlunda saker som LED-belysta dricksglas, champagnepistoler och roliga foto-props.

Välj ett tema

En nyårsfest kan vara allt från en enkel tillställning till en riktigt snofsig gala. Den kan också vara en maskerad och gå i ett visst tema. Till just nyår kan det vara kul om alla kommer klädda som viktiga personer från det gångna året eller i en klädstil från en film eller tv-serie som varit populär. Du kan anpassa musiken därefter och spela soundtracket från just den filmen eller serien, eller åtminstone låtar som går i samma tema. Är det en Sex and the City-fest kan du spela New York-musik som jazz och Frank Sinatra, och är det en Vikings-fest kan musiken vara mer nordisk och folklig som den populära genren vikingarock som fått ett rejält uppsving under senare år. Även dekorationen kan följa temat där det förstnämnda exemplet av förklarliga skäl handlar mer om glitter och glamour medan dekorationerna till det andra kan gå i svart och silver. Vill du inte göra hela festen till en regelrätt maskerad kan du skaffa lite olika props som gästerna kan ta på sig om de vill, exempelvis guldslipsar, hattar och hjälmar med horn. Det kommer garanterat gå hem och det kommer skrattas och fotograferas under hela festens gång.

De bästa låtarna till tolvslaget

Det finns ett flertal ”självklara” låtar som passar alldeles särskilt bra till tolvslaget. Efter nedräkningen är det perfekt att spela ABBA:s ”Happy New Year”, särskilt nu när de gjort stor comeback, eller den omåttligt populära Prince-låten ”1999”. Andra bra låtar till nyårsfirandet är Taylor Swifts ”New Year’s Day”, Katy Perrys ”Firework” och Kid Rocks ”Happy New Year”. För dig som gillar lite rockigare tongångar kan det passa med Metallicas ”Enter Sandman” eller AC/DC:s ”For Those About to Rock”. Kombinera gärna med ett par konfettikanoner så får du en riktigt effektfull inringning av det nya året.

Du kanske också gillar...